петък, март 30, 2007

Тъжни студентски истории

Преди известно време писах за това, че трябва да се справям с глупости свързани с образованието си. Тогава не знаех точно какво ме чака. Ето и накратко причината, поради която мога да прекъсна.
Магистърската сесия започва един месец след началото на тази при бакалаврите. Понеже знам колко много висшето училище държи на плащането на семестриалните такси в срок, аз си внесох моята още преди началото на сесията си. Можех да свърша това чрез електронното банкиране. И така, като всяка прилежна студентка, по време на сесията си почти не излизам от вкъщи. Сесията ми беше много разтеглена и разнесена. изпитите бяха тежки и не съм се и замисляла да се разхождам. Както всяка година, очаквах че ако си платил таксата си и си ходил на изпити, няма проблем да се запишеш и извън срока. Всъшност аз не знаех кога точно е срока за записване. Причината за това е проста- не съм ходила до факултета понеже учех за изпити.
След последния ми изпит, т.е. два изпита, понеже двата ми най- съществени изпита бяха в един ден...та след като взех два изпита с 6- ци и серазхождах весела с колежката си из бф , ръководителя на магистърските ми програма запъхтян се приближи до мен и ме попита дали знам, че съм отстранена понеже не съм се записала в срок.
Оказа се че срока за записване е бил 5-6 март ( точно началото на сесията ми). след приключване на срока от факултета са пратили веднага информация в университета, че определените хора не са се записали. От ректората разбира се, не се връща информация, че аз съм си мнесла таксата в размер на 750 лв. Те не могат да знаят дали аз ходя на изпити, понеже до този момент не е минал нито един мой изпит. Та чакай пенке протокол от непротекли изпити.
Този срок е спуснат от министъра. За да се опитам да продължа да уча, въпреки че съм взела изпитите си и съм платила такса , трябваше да напиша молба до ректора да ми позволи да се запиша. Цялата история е много абсурда. Всъшност всичко опира до несъобразяване на срокове. Но потърпевшите сме аз и доста мои колеги от различни магистърски програми на СУ
Решението ще излезне но 11 април. До тогава въпреки отличния си успех, похвалите на проф. Гълъбов, внесената ми такса и цялото ми старание да съм добра и прилежна студентка (тази година съм пропуснала само 1 ден от лекции,въреки че работя) си оставам отстранена.
Ще искарам много весел Велик ден. Ще видим дали ще си ми върнат парите ако реша да бегам на нейде заради отстраняването ми. Не ми се чака до февруари 2008 за да си продължа образованието. СУ не е единствения университет в Европа.
Ужасно ми писна да се занимавам с такива неща. Но не ми се прекъсва. Исках тук да си завърша магистърската.
Гадно!

четвъртък, март 22, 2007

Денят на УПС

Днес получих дипломата си за висше образование. Цялата процедура е супер смешна. А дори и хаоса е по- организиран...
Блъсканица от близки на дипломиращите се не позволяваше на самите абсолвенти да стигнат до подиума за да си вземат дипломата.
По традиция, издънката се случи при мен. Когато ме извикаха, зам. ректора ми подаде чужда диплома. Видях снимката и се оказа че съм се променила доста. Казах че далеч не се казвам Дамяна. Той се обърна , посъветва се с деканката, поровичка из дипломите през което време аз стоях като идиот на подиума и се чудех дали трябва да слязна и да викна колежката ми, да стоя и да чакам или просто да потъна в земята. След като намериха мойта диплома , съвсем небрежно човека ми я подаде, поздрави ме, бутна приложението и каза "Упс", което на академичен език ще рече "опа". Сега 22 март за мен ще е деня на голямото УПС.
ето и малко снимков материал

Аз и моето другарче Славейко


седя си просто така в очакване....




след дълго търсене...

всички сме по халати...тоги бееееееее

събота, март 17, 2007

Толкова е хубаво времето, а аз съм заклещена вкъщи. Писна от тези толкова много и големи простотии! До сега не знаех, че е най- весело, забавно и свободно докато си ученик.

Скоро гледах някви неща за моята добра приятелка Бритнито Спиърс. Никога не съм я харесвала, тази руса лигла, ама да се стегне най- сетне в кръста, да свали килцата и да зареже тоз нейния. Става ми гадно щот пропада. Не че някога съм я харесвала ама не е хубаво така. Беше си сладурана, дори и прекалено. Малко смотана, но я биваше за детски песнички. Ся си клъцнала косата, някви дроги, аклокохл, клиники. Ех, скъпа, тези неща са за рокаджиите. Недей така!
Всъшност цялата работа е, че ми се иска на свсички да им се случват само хубави неща. А когато имаш всичко и все пак се сдухваш и наркоманизираш и откачаш... Та добре си беше момичето докато не отрки секса :) После ми обяснявайте че има безопасен.

събота, март 10, 2007

vellski - селски номера

Преди няколко дни, съвсем ненадейно, се сетих за едни мой приятел. Признавам си, имах тръпка към него. Разбира се, нищо не съм предприемала (той пък хич) понеже си имах сериозен мъж тогава. Аха , приблизително в този период, без това да е било причината беше началото на края на тази ми връзка...
Сетих се колко е готино чувството да си мислиш за него...като много нежна песен на Skin или Macy Grey или пък някоя от емблематичните балади на Guns n roses :). Даже не знам как се сетих, дори малко се дразня. едва ли някога ще го видя пак, така че това си е един вид загуба на време :)

Иначе всичко друго е Хаос. Не че по- горното клони към някаква подредба...
Та така. Нещо не мога да си подредя къщичката, а така се старая.
Този ми понеделник ще е като бягане с препядствия, и съм малко скептично настроена към способностите си да скачам. Предвиждам блъскане в стена, което никак няма да е весело, но все някой трябва да го прави. Дам...
Все пак щом от хаоса се е зародило всичко сигурно ако пачакам някво време може и тук да се случи такава случка.