сряда, август 29, 2007

Имало едно време ботаническа градина

Когато бях 2 курс ни водиха на лятна учебна практика в Ботаническата градина в Балчик. Беше много красиво всичко. Честно казано много благодаря, че имах шанса да я видя, понеже в България всичко хубаво се рязрушава. Младите колеги може да искат и те да я видят... Съжалявам колеги! Да сте се родили по- рано. Стефчо изкорени кактусите. Скоро могат да разрушат сградата на СУ, да изгорят гората, която си е позволила да се настани на точно този терен, където има планове да се строи хотел. Изобщо нека прецакаме всичко.
Нека го стопанисва Министерството на културата. В крайна сметка какво значение би имало това, ако градината се запази. Изобщо не мога да ги разбера тези хора, какво мислят че правят. Пък и всички дела, които СУ заведе бяха спечелени от университета. Наистина такава простащина я няма никъде в света. Но може би е напълно нормално нещо такова да се случва, след като министъра на културата е неграмотен (това е доказано).
Съчуствам на всички хора, които до сега не са успели да видят красивата ботаническа градина. Понеже ние сме единствените хора в света, които разрушават нещо, за което са се грижели 50 години квалифицирани хора.
Горките кактуси.
А на нас ни остава само да почнем да горим книги.

4 коментара:

Bla каза...

Да горим книги, да... И да слушаме само военни маршове.

Vera каза...

Най-жалкото е, че това е простащина, срещу която никой не успява нищо да направи. Като Иракли, като Странджа по-нататък предполагам...

ratm каза...

Днес ги гледах протестиращите, но ефект никакъв.

Вещица в чужбина каза...

Няма и да има ефект. И постепенно хората просто се отказват да се борят, което май е по- лошото. Понеже никой не ги чува...